On the day when we commemorate the Sts. Constantine and Helena and the holy martyr Pachomios, 03.06.2014, at the monastery of St. Prohor Pchinski, an all night vigil and Divine Liturgy was served and the faithful partook in the holy Gifts of Christ.

Сеноќно бдение во чест на светите цар Константин и царица Елена

На денот кога се слави споменот на Светиот цар Константин и Светата царица Елена и Преподобниот маченик Пахомиј, 03.06.2014, во манастирот на свети Прохор Пчински се отслужи сеноќно бдение со Божествена Литругија на кое верните се причестија со светите Христови дарови.