On Sunday Before the Theophany, when we celebrate the memory of the Holy Prophet Malachi; The Hieromartyr Gordius; Saint Genevieve, at the monastery of St. Prohor Pchinski, a Holy Liturgy was served and the faithful partook in the Holy Gifts of Christ.

Недела пред Богојавление

Во Неделата пред Богојавление, кога се слави споменот на Светиот пророк Малахија; Светиот маченик Гордиј; Света Геновева, во манастирот на Свети Прохор Пчински се отслужи Света Литургија на која верните се причестија со Светите Христови дарови.