On the Sunday of the paralytic, 11.05.2014, when we commemorate Holy Apostles Jason and Sosipater and virgin Kerkyra; Holy Martyrs Maximus, Dada and Quintilian; Holy Martyr Tibal, at the monastery of St. Prohor Pchinski, a Holy Liturgy was served and the faithful partook in the Holy Gifts of Christ.

Недела на раслабениот

 Во Неделата на раслабениот, 11.05.2014, кога се слави споменот на Светите апостоли Јасон и Сосипатар и девицата КеркираСветите маченици Максим, Дада и КвинтилијанСветиот маченик Тибал, во манастирот на Свети Прохор Пчински се отслужи Божествена Литургија на која верните се причестија со Светите Христови дарови.