On the XXI Sunday after Pentecost, when we commemorate the Holy Martyr Arethas and Saint Elesbaan, Emperor of Ethiopia, at the monastery of St. Prohor Pchinski, a Holy Liturgy was served and the faithful partook in the Holy Gifts of Christ.

XXI Недела по Педесетница

Во XXI Недела по Педесетница, кога се слави споменот на Светиот маченик Арета и Свети Елезвој, цар Етиопски, во манастирот на Свети Прохор Пчински се отслужи Божествена Литургија на која верните се причестија со Светите Христови дарови.